Kuzey Ege Erken Hasat Soğuk Sıkım-500ml

- Stock: In Stock
- Model: OLV77
Zeytinyağımız,Kuzey Ege Bölgesi olarak bilinen havzada bulunan Çanakkale ilinin Geyikli ilçesi içinde yer alan denize oldukça yakın bir yer olan Aktaş ovasındaki zeytinliklerden elde edilmektedir. Erken hasat olarak bilinir ve eylül-ekim ayı civarında hasat edilip işlenir. Hem çiğ hem de kızarmış tüketime uygundur. Asitlik oranı dizem olarak bilinen şekilde 0,5 tir . etrafı çağla badem ağaçları ve kekiklerle çevrili zeytin ağacı dallarından el ile toplanıp toplandığı gün soğuk sıkım yöntemiyle sıkımı gerçekleştirilmiştir.
Meyveleri ve çekirdekleri orta büyüklükte olup, % 24,7 oranında yağ içerir ve yağlık olarak değerlendirilir.
Yağı altın sarısı renginde, meyve kokusu içeren, hoş kokuludur.
*Asit derecesi %0,3 olup.
POLİFENOL DEĞERİ 300+ mg/kg dır
*Hem çiğ tüketim hem de yemeklerde kullanıma uygundur.
Son yıllarda meyve eti renginin pembeye döndüğü dönemde “Pembe Çizme Zeytin” tipinde değerlendirilir. Siyah olum döneminde hasat edilerek siyah sofralık olarak “Sele” tipinde değerlendirilir.
Zeytin ağacının çeşidi, yetiştiği yöre, bu yörenin senelik iklim koşulları, toprak yapısı gibi özellikler bir araya geliş şekli, eşsiz kuzey ege Zeytinyağı lezzetini ortaya çıkarır.
Çeşit özelliklerinin yanı sıra, yörenin coğrafi konumunun, toprak yapısının ve esen hâkim rüzgârların, burada üretilen zeytinyağının kalite özelliklerine doğrudan etkisi vardır.
Edremit türünden üretilen zeytinyağının önemli bir bölümü “Natürel Sızma” sınıfındadır. Duyusal özellikler bakımından, meyve aroması ve nefaseti kuvvetlidir. Sahip olduğu olumlu duyusal ve kimyasal özellikleri ürünün kalitesini uzun süre korumasını sağlar. Yörede, sofralık zeytinlerin işleme tekniği çoğunlukla natüreldir. Yeşil ve siyah sofralık zeytin üretimi birbirine eşit orandadır.
Zeytin ağacı varlığı aynı zamanda bir kültür varlığını, mirasını temsil ediyor. Bu kültürü yaşatmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak bizim elimizde.